Dekorative Pikekyss

Min besettelse med pikekyss fortsetter…

Denne gang har jeg lekt med ulike sprøyte-tipper, og laget pikekyss i alle mulige størrelser og former.

Pikekyss er relativt enkelt å lage og utrolig dekorativt. Hva med å bruke dem som dekor på en sjokoladekake?

Marengs

Marengs kan være litt fiklete, men med denne oppskriften burde du ha alle forutsetninger til å lykkes.

Marengsoppskriften jeg brukerer veldig enkel. Den bestårav 1 del eggehvite og 2 deler sukker.

150 g eggehvite
300 g  sukker
en klype salt

SMAK:

Tilsett 1-3 ss kakao
eller frøene fra en vaniljestang
eller 1-3 ss kokos
eller raspet fra en sitron, lime eller appelsin
eller hakkede nøtter som hasselnøtter, valnøtter eller pistasje.

TIPS: Sørg for å bruke en glass- eller en stålbolle når du lager marengs. Marengsen kan kollapse hvis den får fett i seg, og det er ofte fettrester i plastboller. Sørg også for at bollen og utstyret du bruker er helt rent.

Metoden jeg sverger til er en latmanns italiensk marengs. Da forvarmes sukkeret i ovnen før det blandes med eggehvitene. Det gir en stabil marengs som er lett å forme.

Varm ovnen til 200 grader. 

Begynn med å piske eggehvitene på lav hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvispen. Ha i en klype salt.

Mens eggehvitene pisker, heller du sukkeret på en stekeplate kledd med bakepapir. Sett sukkeret inn i ovenen, og la stå i ca 5 minutter mens du pisker marengsen stiv.

Når eggehvitene skummer kan du øke hastigheten litt etter litt. Ved å sakte, men sikkert øke hastigheten unngår du at marengsen kollapser.

Når marengsen er stiv (etter ca 5 minutter pisking) tar du ut sukkeret fra ovnen.

Senk temperaturen på ovnen til 100 grader. Marengs skal stekes på lav varme, ellers blir de gule og misfargede. 

Senk hastigheten og tilsett sukkeret i marengsen- én skje av gangen. Når du har hatt i alt sukkeret fortsetter du å piske marengsen på høy hastighet til stive topper, ca 5-7 miutter til.

Når marengsen er ferdig, vend forsiktig inn smakstilsetning, hvis du ønsker å ha i det. (min favoritt er kokos)

Ha marengsen i sprøyeposer og lag de formene du ønsker.

Lager du bitte små marengs skal de steke i ca 20-25 minutter.

Mellomstore marengs trenger 40-45 minutter i ovnen.

Store marengs kan trenge opp mot en time i ovnen.

Marengsen er ferdig når de slipper bakepapiret.

IKKE overstek dem, da blir de bare harde klumper. Det beste er når de er sprø utenpå og klissete og seige inni.

Pynt bursdagskaken med hjemmelagde pikekyss !

marengstopper

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s