Marengsjuletre

Helt siden jeg oppdaget de engelske jentene Meringue Girls, har jeg hatt dilla på marengs.

Marengs, eller pikekyss,  er langt i fra de tørre klumpene du kjøper på kaféer eller i butikken. Ferske marengs er lette og luftige, sprø på utesiden og myke og klissete inni.

Det er nesten bare din egen fantasi som setter en stopper for farge- eller smakskombinasjoner.

Hva med å lage marengsjuletrær til jul?

Ideen kommer fra Crumbs + Corckscrews 

Marengsjuletre

4 eggehviter
2,5 dl sukker
En klype salt
1/2 ts vaniljeekstrakt
Grønn pastefarge
Pynt

1 sprøytepose og tipp 1M

Sett oven på 100 grader.

Marengs blir best når de stekes på veldig veldig lag varme. Har du opplevd at marengsen blir gulaktig når du steker den, og forblir ikke kritthvit? Det er nesten garantert fordi ovnen din er for varm. Så, 100 grader er maks.

Sørg for at bollen du bruker til å lage marengsen er helt ren for fettrester. Fett er marengsens verste fiende. Bruk gjerne en stålbolle, hvis du har det.

Visp sammen eggehvite, salt og sukker i en bolle over dampende vannbad. Pisk konstant til du kjenner at sukkeret er oppløst. Tar to-tre minutter.

Etter mye prøving og feiling har jeg funnet ut at dette er den beste måten å få stiv nok marengs som holder formen.  Ved å løse opp sukkeret på forkant, a la italiensk marengs, får du den mest stabile marengsen.

Når sukkeret er oppløst fortsetter du piskingen i en kjøkkenmaskin til marengsen er stiv. Den er stiv nok når du får stive topper når du løfter opp vispen.

Ha i en halv teskje med vaniljeekstrakt, hvis du ønsker.

Ha i så mye grønnfarge som du ønsker, det avhenger av hvor grønne trær du ønsker. Bruk kun pulver eller pastefarge når du jobbermed marengs. For mye væske i marengsen gjør at den kan kollapse.

Brukt sprøytepose om tipp 1M for å sprøyte ut trærne. Dette er teknikken du bruker når du sprøyter ut trærne.

Strø over litt pynt, noe som ligner på julekuler.

Stek juletrærne midt i ovnen på 100 grader i ca 1 time.

Marengsen er ferdig når du kan løfte treet fra bakepapiret. Det kan ta opp mot1 1/2 time, det kommer an på størrelsen på treet.

Overfører til lufttettboks når trærne er kalde.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s