Brente mandler eller ristede mandler er populært til jul. Hva med å prøve ristede pekannøtter i år?
Pekannøttene har en kraftigere smak enn mandler, og er nok en litt mer «voksen» nøttetype. Minner litt om valnøtten i smak faktisk. Den er veldig populær i amerikansk bakst, men jeg syntes også vi burde ta i bruk nøtten mer.
Denne varianten lages med honning og kanel, men som med mandler er er mulighetene uendelige.
Pekannøtter med honning og kanel
2,5 dl pekannøtter
1-2 ss honning
Litt kanel
Varm pekannøttene på et stekebrett med bakekapir i ovnen i 5 minutter på 150 grader.
Ta nøttene ut og ha dem over i en bolle. Mens nøttene er varme heller du over honning og drysser litt kanel.
Ha nøttene tilbake på bakepapiret og stek de i ovnen på 150 grader i 1 1/2 time – eller til du lukter at honningen karamelliserer. Vend på de hallveis igjennom stekingen.
La de avkjøles helt før du har de over i ønsket oppbevaring.