Spiselige Julegaver: Troika

Med hjemmelaget marsipan som utgangspunkt, har du uendelig mange muligheter til å lage konfekt. Hva med å lage din egen Troika? Man kan aldri bomme med marsipan, nougat og gelé.

Konfekt

HJEMMELAGET TROIKA

Ca 200 gram marsipan
Ca 100 gram nougat
En pakke bringebærgelé
Overtrekksjokolade

Ta utgangspunkt i oppskriften om hjemmelaget marsipan som du finner her.

troika

Finn en passende form som du kler med bakepapir, cling film eller aluminiumsfolie – hva enn du har tilgjengelig. Kjevle marsipanen ut så du har nok til å dekke bunnen av formen. Kjevle den ca en centimeter tykk. Sett formen i kjøleskapet mens du smelter nougat i en kjele. Hell nougaten over marsipanen og sett i kjøleskapet for å stivne. Lag gelé som anvist på pakken, men ha i litt mindre vann for å lage smaken sterkere.  La geleén avkjøle seg litt før du heller den over nougaten. Det kan hende du ikke trenger all geleén, det kommer an på formen du bruker. La geléen stivne i kjøleskapet før du kutter i passende biter. Smelt overtrekksjokolade og dypp Troikabitene i sjokoladen. Oppbevar konfekten i kjøleskapet.

troikabiter

Hvit sjokolade egner seg alltid som pynt

pynt

konfektbiter

troikabit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s