Norges Beste Bakst – smørkjeks

Bremykt skal kåre den beste baksten, og jeg har deltatt med min oppskrift på smørkjeks.
 
 
Skjermdump fra norgesbestebakst.no

Oppskriften er på en favoritt: smørkjeks med sitron – denne gang trukket i sjokolade. Fordi alt blir bedre med sjokolade.
 
Håper dere vil stemme!
 
Prøv oppskriften og gi gjerne tilbakemelding.

Sitronkjeks

Deilig kaffekos
Deilig kaffekos

Smørkjeks med sitron og sjokolade
 
nok til ca 24 kjeks
 
110 g smør – romtemperert
90 g sukker
3 eggeplommer (medium/large)
1/2 ts sitronekstrakt eller sitronsaft
Skall fra 1 sitron – raspet
180 g hvetemel
En klype salt
ca 50-60g sjokolade til dekorering
 
– Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser til å kreme smør og sukker til hvitt. Bland inn sintronrasp og sitronekstrakt.
– Bland inn en og en plomme, og miks godt mellom hver gang.
– Ha i hvetemel og salt, og blandt godt sammen.
– Røren er relativt fast. Syntes du den er tørr kan du ha i litt mer sitronsaft eller litt mer eggeplomme. Den skal være litt fast for å få kjeksene til å holde formen.
– Ha deigen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt små rosetter, eller hvilken annen form du ønsker.
 
– Stek på 175 C i ca 12 minutter – eller til gyllene.
 
– Dekorer med smeltet sjokolade når kjeksen er kald. Smør for eksempel sjokolade på undersiden eller i tynne striper over.
– Oppbevar gjerne kaldt og i en lufttett boks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s