Muffins med bringebær og sitron

den

Om det er muffins eller cupcakes jeg har laget kan man diskutere i det uendelige. Per definisjon er nok dette en cupcake siden jeg har druknet den i smørkrem.
 
Samtidig liker jeg ordet muffins. Det er et koselig ord som gir assosiasjoner til selskap og barnebursdag. Man skal aldri undervurdere en god muffins. Enten den er helt enkel med kun en deilig vaniljesmak, eller stappfull av overraskelser. Denne muffinsen er saftig, og bringebær og kremost-topping gjør at det søte får et litt syrlig motstykke.

Bær og muffins er en uslåelig kombo.
Bær og muffins er en uslåelig kombo.

Bringebær og Sitron muffins
 
170 g sukker
Skallet av 1 sitron
60 g smør
2 store egg
80 ml rømme
60 ml nøytral olje
1 ss vanilje-ekstrakt
175 g kakemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
Saft fra en halv sitron
160 ml melk
Bringebær
 
Stekes på 180 grader i 16-18 minutter
 
raspberry & lemon cupcakes
Oppskriften er hentet fra Pastry Affair, og gir ca 16 muffins
 
KAKEMEL lager du ved å sikte 210g hvetemel med 4 ss maisenna. Sikt gjerne 5 ganger for å sikre at alt er godt blandet. Kakemel gjør kaker lettere, lysere og luftigere. Bruk da 175 g i denne oppskriften, resten tar du vare på til neste gang.
 
Bland sukkeret med sitronskallet og la det stå litt slik at sukkerer trekker til seg sitronsmaken. Bland smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen eller med håndmikser. Ha i ett og ett egg av gangen, og blandt godt. Ha i rømme, olje og vanilje ekstrakt. Ha vekselsvis i det tørre (kakemel, bakepulver ,natron og salt) og det våte (melk og sitronjuice)
 
Fyll muffinsformene 3/4 fulle og putt noen bær i hver form. Du kan også ha bær i røren, det er helt opp til deg hva du vil gjøre.
 
Stek på 180 grader i ca 16-18 minutter. Sjekk om muffinsen er ferdig ved å stikke en tannpirker i kaken – hvis den kommer ut ren, altså uten røre, er muffinsen ferdig.
 
La muffinsen avkjøles på en rist før du pynter de med krem.
 
Kremost-krem
 
230g Philadelphia
60 g smør
1 ts vailjeekstrakt eller en halv vaniljestang
3/4 ts salt
500g melis
 
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser og bland sammen kremost og smør til en jevn røre (et par minutter). Ha i salt og vanilje-ekstrakt. Ha i halvparten av melisen og rør på høy hastighet i 2-3 minutter. Tilsett så resten og fortsett å røre til du får den konsistensen du vil ha. Vil du at kremen skal være fast kan det hende du må ha i litt mer melis.
 
raspberry surprise
 
Disse blir utrolig lette og saftige – takket være rømmen og kakemelet. Og la oss ikke glemme den herlige bringebær-overraskelsen !
 
raspberry center

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s